








Domokos Annamária vagyok, 2012 óta glutén- tej- és cukormentes paleo sütiket alkotok, fejlesztek és forgalmazok PALEONASI márkanéven. Országszerte több mint száz üzletben kaphatók a receptjeim alapján készült torták, pékáruk, kekszek és műzlik.
Jómagam 2012 óta paleo módon étkezem, és gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok az édes ízeknek. Így mióta kislányom Aliz megszületett, küldetésemmé vált, hogy olyan sütiket készítsek, melyek nem ébresztenek bennem bűntudatot, ha esetleg uzsonnára egy alma helyett adom a lányomnak.
Első szakácskönyvemet, azoknak a gyerekőcöknek és szüleiknek álmodtam meg, akik valamilyen ételérzékenységgel vagy táplálkozási problémával küzdenek, ugyanakkor nem szeretnének lemondani a már megszokott finomságokról.
Úgy gondolom hogy a SÜTIBIRODALOM szakácskönyvem segít abban, hogy a gyerekek egész kis kortól, játékos formában megismerkedhessenek a konyha varázslatos világával és megtapasztalhassák, hogy lehet egyszerre finom és egészséges édességeket is készíteni.
2017 nyarán családommal külföldre költöztem és azóta az Egyesült Arab Emirátusokban, Dubajban élek. Az elmúlt években nagy hatással volt rám a dubaji gasztronómia változatossága, hiszen itt épp úgy megtalálhatók a Michelin csillagos étteremek, olasz pizzériák, japán éttermek, mint az india “kifőzdék”, és ázsiai étkezdék is. Az egészséges irányvonalat képviselő vendéglátó helyekről és a gyorséttermekről nem is beszélve. Nagyon élvezem és igazán izgalmas feladatot jelent számomra az új alapanyagok, fűszerek megismerése, az arab, ázsiai, és indiai ételek “paleosítása”. Az elmúlt 3 év során megszerettem a curryt, koreai barátnőmtől megtanultam, hogy a vaj-retek grill zöldségként is nagyon finom, és kilestem, hogy isteni finom baklavát akár rízspapírrból is készíthetünk.
2019 ősszén újabb, elsőre nem túl kellemes kihívásokkal találtam szembe magam, mikor kiderült tojásfehérje intoleranciám van, és kislányomnál pedig fruktóz intoleranciát (fruktóz malabszorpció) diagnosztizáltak. A kezdeti nehézségek után, ma már büszkén mondhatom, hogy a családi recept palettám új, változatos és igazán finom ételekkel bővült. (Íme néhány ínycsiklandozó recept ) Nem is beszélve az olyan finomságokról, mint a baráti körünkben elhíresült “IKEA-s” Vanilia krémes mandulatortámról, ami bármelyik klasszikus cukrászdában megállná a helyét és senki nem mondaná meg, hogy nincs benne glutén, tojás, tej, és fruktóz.
Ezen az oldalon szeretném megosztani veled azokat a jól bevált receptjeimet, amik rendszeresen kerülnek nálunk a családi asztalra. Biztos lehetsz benne, hogy mindegyik recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem tartalmaz glutént, tejet, szóját és finomított cukrot. Sőt tojás-, mag- és cukormentes recepteket is találsz majd szép számmal.
Kellemes böngészést kívánok!
