A tavasz beköszöntével a friss zöldségek közül legjobban a spárgát várom és hatalmas mennyiségekben pakolom a kosaramba, mikor megjelenik a zöldségesnél. Én a zöld spárgát kedvelem jobban, mert íze erőteljesebb, és nem kell meghámozni, mint a fehér spárgát. A spárga viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, de gazdag emészthető rostokban B- és C vitaminban, és aminosavakban is.
Ha már kipróbáltad a spárgát sütve, főzve, rizottóban és tésztához is, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy salátaként is leteszteld. Ez a könnyen elkészíthető saláta igazi vitaminbomba és ízkavalkád, amit a tavasz luxuszöldsége, a spárga tesz különlegessé.
Ráadásul egy pohár fehérbor, hangulatos háttérzene és némi gyertyafény kíséretében igazán elegáns, sőt akár romantikus vacsorává varázsolható ez a pompás saláta.

A Csilis spárga saláta receptjét az Ízes élet gasztromagazin oldalán találod.