Csilis spárga saláta fetával

A tavasz beköszöntével a friss zöldségek közül legjobban a spárgát várom és hatalmas mennyiségekben pakolom a kosaramba, mikor megjelenik a zöldségesnél. Én a zöld spárgát kedvelem jobban, mert íze erőteljesebb, és nem kell meghámozni, mint a fehér spárgát.  A spárga viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, de gazdag emészthető rostokban B- és C vitaminban, és aminosavakban is.

Ha már kipróbáltad a spárgát sütve, főzve, rizottóban és tésztához is, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy salátaként is leteszteld. Ez a könnyen elkészíthető saláta igazi vitaminbomba és ízkavalkád, amit a tavasz luxuszöldsége, a spárga tesz különlegessé. 

Ráadásul egy pohár fehérbor, hangulatos háttérzene és némi gyertyafény kíséretében igazán elegáns, sőt akár romantikus vacsorává varázsolható ez a pompás saláta.



A Csilis spárga saláta receptjét az Ízes élet gasztromagazin oldalán találod.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s