Sárgabarackos morzsasüti

Ez a zamatos sárgabarackos morzsasüti egy igazi nyári finomság, amiért még a nagy kánikulában is érdemes bekapcsolni a sütőt, főleg ha vaníliafagyi is jár mellé! Ráadásul hozzáadott cukor nélkül készült, így kellemesen édes ízét a felhasznált alapanyagok adják. 



Hozzávalók

  • 75 g darált dió 
  • 10 g kókuszliszt 
  • 25 g tápiókaliszt 
  • 30 g mandulaliszt 
  • ½ tk útifűmaghéj 
  • 3 csipet őrölt fahéj 
  • 50 g kókuszvaj 
  • 3-4 db puha datolya (magozott) 
  • 15 g kókuszkrém 
  • 500 g sárgabarack


Elkészítés

Egy edénybe kimérjük és összekeverjük a darált diót, a kókuszlisztet, a tápiókalisztet, a mandulalisztet, az útifűmaghéjat és a fahéjat.

A kókuszvajat, a datolyákat és a kókuszkrémet aprítógéppel krémesre keverjük. Ha esetleg a datolyák nem elég puhák, akkor 1-2 kanál forró vizet az aprítóba öntünk, és utána pürésítjük őket.

A datolyás masszát összedolgozzuk a lisztes keverékkel, és hűtőben legalább 30 percet pihentetjük. Közben a megmosott sárgabarackokat félbevágjuk és kimagozzuk.

Egy 22 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és az összegyúrt tészta 2/3-át belehelyezzük a formába, majd tenyérrel egyenletesen belelapogatjuk.

A tészta maradék 1/3-át visszatesszük a hűtőbe.

Ezután elrendezzük a barackokat a formában, és 165 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Ha a 15 perc letelt, kivesszük a sütőből és a maradék tésztát elmorzsolva egyenletesen eloszlatjuk a barackok tetején.

Majd további 8 percre visszarakjuk a sütőbe sülni, amíg a morzsa is szép aranybarnára pirul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s