Tonhalsaláta fodros kellel

Ez az én jolly joker salátám azokra az alkalmakra, amikor nincs sok időm a konyhában serénykedni és a hűtőm is meglehetősen üres. Szerencsére ezek az alapanyagok nálam mindig kéznél vannak, így pillanatok alatt egészséges és tápláló étel kerülhet az asztalra. Az alaprecept, ami alább található, szabadon variálható vagy kiegészíthető például főtt tojással, uborkával vagy akár quinoával is.



Hozzávalók

2 személyre

  • 1 tonhalkonzerv
  • 2 levél fodros kel
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • 1 érett avokádó
  • 6-8 szem olívabogyó
  • 2-3 ek olívaolaj
  • friss citromlé

Elkészítés

A tonhalkonzervről öntsük le a levet, és borítsuk bele egy salátástálba. Mossuk meg a fodroskel-leveleket és a paradicsomot. Hámozzuk meg, magozzuk ki, és szeleteljük fel az az avokádót.

A fodroskel-leveleket vágjuk apró csíkokra, a paradicsomot és az olívabogyót pedig negyedekre.

Az összes hozzávalót öntsük a salátástálba.

Locsoljuk meg az olívaolajjal és ízlés szerint citromlével, szintén ízlés szerint sózzuk meg.

Végül óvatosan forgassuk össze az egészet. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s