Csokoládés-mogyorós chiapuding

Mennyei, egészséges finomság aminek gyerekjáték az elkészítése. Egészséges, hiszen a chiapuding gyorsan eltelíti a gyomrot, lassú felszívódású, és magas az omega 3 zsírsav tartalma.


Tudtad, hogy…

Megközelítőleg 30 gramm chia-mag: 4 gramm fehérjét, 9 gramm zsírt, (amelyből 5 gramm omega-3 zsírsav) tartalmaz, ezenfelül a napi szükséges bevitel Kalcium 18 %, Mangán és Magnézium 30 %, Foszfor 27 %-át tartalmazza. Tartalmaz még bórt, cinket, B-12 vitamint és folsavat is.*


Hozzávalók 4 személyre

4 dl kókuszkrém
2 evőkanál chiamag
1 teáskanál útifűmaghéj
1 evőkanál rizsszirup vagy édesítő
3 evőkanál csokiforgács
a csokiöntethez:
2 csepp Almitas Stevia Fluid Nova
6 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál Donum Terra földimogyorókrém
60 ml kókuszkrém

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a kókuszkrémet, a chiamagot, az útifűmaghéjat és a rizsszirupot. Legalább 1 órát állni hagyjuk, majd belekeverjük a csokiforgácsot, és a poharakban szétosztjuk a kókuszos krémet.

Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a csokiöntet.

Egy tapadásmentes lábasban – kis lángon, gyakran kevergetve – összemelegítjük a kókuszvirágcukrot, a csokoládét, a kókuszolajat és a mogyoróvajat.

Amikor már folyékony a massza, belekeverjük a kókuszkrémet is.

A mogyorós csokiöntetet a pudingok tetejére kanalazzuk, és tálalásig hűtőben dermesztjük a desszertet.

*Forrás: https://chia-mag.hu/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s