A Valentin nap kötelező kellékei a csoki és az eper. Ennek a kettőnek a segítségével akár egy klasszikus gofriból is tökéletes Valentin napi meglepetést készíthetünk kedvesünknek. Ráadásul lelkiismeret furdalás nélkül ehetjük ezt a mennyei finomságot, hiszen nem csak gluten-, tej-, és tojásmentes, hanem ráadásul teljesen cukormentes is!

Hozzávalók
- 16 dkg darált mandula (blansirozott)
- 2 dkg kókuszliszt
- 12 dkg tápióka liszt
- 3 dkg őrőlt lenmag
- 1 dkg holland kakaópor
- 2 g szódabikarbóna
- 1,4 dl víz
- 2,8 dl kókusz vagy mandula tej
- 7,5 dkg kókuszolaj felolvasztva
- 8-10 szem friss eper
- 3-4 evőkanál Donum Terrae Mogyorókrém édesítőszerekkel
Elkészítés
Egy edényben keverjük össze a darált mandulát, kókusz lisztet, tápióka lisztet, darált lenmagot, kakaóport és szódabikarbónát.
Egy mélyebb edényben vagy kancsóban keverjük össze a vizet, kókusz tejet és a felolvasztott kókuszolajat.
Alaposan keverjük össze a lisztkeveréket a kókusztejes keverékkel.
A tésztát hagyjuk legalább 30 percig szobahőmérsékleten pihenni.
A gofri sütéshez először melegítsük fel teljesen a gofrisütőt.
Öntsük bele a megfelelő mennyiségű tésztát a sütőbe (a észta töltse ki teljesen a formát, de sütéskor ne folyjon ki), ez körübelül egy merőkanál, de mindegyik sütőnél kicsit eltérhet.