A kelbimbó a legnagyobb mumusom volt egész életemben. De amióta ez a recept megszületett, rendszeresen kerül az asztalra köretként egy jó kis sült pecsenye mellé. Legutoljára lányom külön reklamált, hogy mikor készítem el már megint, mert már olyan régen csináltam és hát neki ez a kedvence.😄
Érdemes egy próbát tenni vele, mert igazán kellemes meglepetésben lesz részünk. Ráadásul egészséges is, és könnyen elkészíthető étel.

Hozzávalók
4 személyre
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg kelbimbó
- 3 közepes alma
- 10 dkg bacon
- 2 nagy csipet római kömény
- só ízlés szerint
Elkészítés
Egy tűzálló tálat kikenünk az olívaolajjal. A kelbimbókat megmossuk és félbevágjuk.
Az almákat megpucoljuk, a magházat kivágjuk, és a gyümölcsöt körülbelül fél centiméteres kockákra vágjuk. A bacont apró csíkokra vágjuk.
A tűzálló tálba tesszük a kelbimbót, az almát és a bacont, megszórjuk a római köménnyel és sóval, majd jól összeforgatjuk.