Ez egy igazán különlegesen finom és gyorsan elkészíthető tej- és glutén-mentes torta, amiben a krém alapja az avokádó. Nálunk nagy kedvenc ez a szaftos desszert, a mennyeien lágy avokádós csokikrémmel, és a savanykás áfonyával és szederrel a tetején.
Tudtad, hogy az avokádó egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben? Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns.*

Hozzávalók
- a piskótához:
- 1,5 dkg kókuszliszt
- 2 dkg finomra darált mandula
- 1,5 dkg holland kakaópor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 4 „M”-es tojás
- 10 dkg kókuszvirágcukor
- 1 dkg Donum Terrae mandulakrém
- 4 dkg kókuszolaj felolvasztva
- a krémhez:
- 3 dkg Donum Terrae mandulakrém
- 2 darab érett avokádó
- 5 dkg holland kakaópor
- 4–6 teáskanál kókuszvirágcukor
- a díszítéshez:
- 10 dkg áfonya
- 5 dkg szeder
A kókuszlisztet, a darált mandulát, a kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
A mandulakrémet egy kis edényben összekeverjük a felmelegített kókuszolajjal.
A tojásokat gépi habverővel habosra verjük, majd apránként belekeverjük a kókuszvirágcukrot és a mandulakrémes kókuszolajat is.
A masszába kanalazzuk és óvatosan beleforgatjuk a lisztkeveréket is.
Szilikonos, 20 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük az avokádós csokikrémet.
Az avokádókat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk.
Az összes többi hozzávalóval együtt egy magas falú edénybe tesszük, és botmixer segítségével krémesre pürésítjük.
Hűtőbe tesszük, amíg a piskóta elkészül.
Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk és megkenjük az avokádós csokikrémmel. Tetejét áfonyával és szederrel díszítjük.
Tipp! Figyeljünk arra, hogy érett avokádót használjunk a recepthez. Ha a boltban csak kemény gyümölcsöt tudtunk venni, akkor tároljuk szobahőmérsékleten és várjunk 2-3 napot amíg beérik.
*https://www.hazipatika.com/