Igazi vendégváró finomság, de tökéletesen passzol a délutáni kávé és tea mellé is.
Szuper csokis és puha, egy igazán sokféle módon variálható gyorsan elkészíthető sütemény, amiben könnyedén lehet változtatni az ízeket; kakaós helyett fahéjasra, vagy csoki darabok helyett dió vagy mazsola szemeket belesütni a tésztájába. Ráadásul tökéletes megoldás a konyhai pulton árválkodó, bebarnult banánok felhasználására. Pillanatok alatt elkészíthető és 2-3 napig is eláll a hűtőben.
Mivel nálunk a férjem nem szereti a fahéjat – a csokis dolgokat annál inkább-, így nálunk most ez a dupla csokis változatot készült.
Tej-, glutén-, mag- és finomított cukormentes.

Hozzávalók:
A kenyérhez:
- 2 érett banán
- 2 tojás
- 70 g kókuszvirág cukor vagy eritrit
- 40 g kókuszolaj felolvasztva
- 25 g kókuszliszt
- 20 g holland kakaópor
- 2 csipet szódabikarbóna (2 g)
- 1 csipet só
- 50 g csokicsepp vagy csoki darabok (tej és cukormentes)
A csoki öntethez:
- 50 g csoki (tej és cukormentes)
- 1 ek kókuszolaj
Elkészítés:
- Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, kakaóport, szódabikarbónát és a sót.
- Egy másik edénybe rakjuk a banánt, a kókuszvirág cukrot, a tojásokat és villával vagy botmixerrel krémessé pürésítjük.
- A pürébe keverjük a folyékony kókuszolajat.
- A lisztkeveréket hozzáöntjük a banános masszához és csomómentesre keverjük.
- Ezután beleforgatjuk a tésztába a csokidarabokat is.
- Sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük és szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni a tésztát 10-15 percig.
- Addig előmelegítjük a sütőt 175°C fokra.
- A banánkenyeret 30-35 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
- Amíg hül a süti, addig vízgőz felett folyamatosan kevergetve, felolvasztjuk a csokit és a kókuszolajat.
- A kihűlt banánkenyeret kivesszük a formából, tányérra rakjuk és a tetejét leöntjük a folyékony csoki öntettel. Ha a csoki kicsit megdermedt, már lehet is szeletelni a süteményt.