Palacsintasütés volt nálunk a hétvégén, és gondoltam, a szokásos ízek mellé készítek egy igazán gyümölcsös ízű tölteléket is, aminek a receptjét most megosztom veletek. Ez a cukormentes málnás-chiamagos lekvár szuper egészséges, nagyon finom és villámgyorsan elkészíthető. Ráadásul még főzni sem kell. Használhatunk hozzá friss vagy fagyasztott málnát is, a chiamagnak köszönhetően pedig bámulatosan be tud sűrűsödni.

Tökéletesen passzol palacsintához, gofrihoz, joghurthoz, müzlihez, muffinhoz vagy szuper lesz a reggeli croissant tetejére halmozva. Beilleszthető vegán, nyers, paleo, low carb, alacsony fruktóztartalmú és cukormentes diétába is.
Ha pedig cukormentes és szuper finom nasit szeretnél, akkor próbáld ki a lekvárt a Cukormentes amerikai palacsinta receptemmel!
Hozzávalók:
4 személyre
- 230 g málna
- 1 evőkanál eritrit vagy 2 db magozott datolya
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 csipet őrölt vanília
- 20 g chiamag
Elkészítés:
Az összes hozzávalót a chiamag kivételével tegyük aprítógépbe, vagy használjunk botmixert a pürésítéshez. Ha fagyasztott málnából készítjük a lekvárt, akkor mindenképpen várjuk meg, amíg a málna teljesen kiolvad.
A málnapürébe keverjük bele a chiamagot.
Öntsük légmentesen lezárható edénybe, és tegyük a hűtőbe minimum 2-3 órára, amíg a lekvár jól besűrűsödik.
Légmentesen lezárt edényben tárolva, hűtőben 1 hétig is eláll.