Ez a sütőben sült egytálétel a legjobb választás, ha villámgyorsan szeretnél ínycsiklandó ebédet vagy vacsorát varázsolni az asztalra. Ráadásul még tányérra sem lesz szükséged, ha levehető nyelű, vagy fém nyelű serpenyőt használsz, és egyenesen a forrón sistergő serpenyőből „kanalazod” ki az ételt.
A brokkolit nem mindenki szereti, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai azonban vitathatatlanok!

Rengeteg hasznos vitamin és ásványi anyag megtalálható benne. A brokkoli karotin-, magnézium-, vas-, cink-, kálium- és szeléntartalmú zöldség. Bőségesen tartalmaz élelmi rostot és B vitamin is. Mindemelett található még benne C, E, A, K és B6 vitaminok.
Fogyasszuk gyakran, mert:
- Segít a rák elleni küzdelemben
- A haj egészségére is jótékony hatással van
- Rendkívül hasznos a csontok számára
- Szabályozza a vércukorszint és megakadályozza a vérszegénységet
- Erősíti az immunrendszert
- Agyserkentő hatású

Hozzávalók:
2 személyre
- 200 g brokkoli
- 8-10 szem koktél paradicsom
- 8-10 szem magozott olívabogyó
- 100 g mozzarella sajt (én Violife vegán mozzarella sajtot használtam)
- 300 g filézett csirkemell
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3-4 csipet olasz fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, fokhagymapor)
- só, bors ízlés szerint
A zöldségeket és a csirkemellet mossuk meg.
A brokkolit szedjük rózsáira, a paradicsomot vágjuk félbe, a mozzarella sajtot és a húst vágjuk 2-3 cm-es kockákra.
Az olívabogyókat kontaktsütőben vagy serpenyőben 1 perc alatt kicsit pirítsuk meg.
Egy mélyebb tálban forgassuk össze a húst az olívaolajjal és az olasz fűszerkeverékkel.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Egy levehető vagy fém nyelű serpenyőbe tegyük bele az összes hozzávalót. Természetesen használhatunk tepsit is, ha nincs kéznél megfelelő serpenyő.
A forró sütőben kb. 25 percig süssük, amíg a csirkemell teljesen átsül.