A klasszikus őszi sütőtökkrémleves igazán egészséges változatát én cukkinivel sűrítem, hogy még krémesebb legyen a végeredmény. Így ez egy igazi pocak, és lélekmelegítő leves a hűvösebb, őszi, napokra. Nálunk nagy kedvence a családnak.

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kanadai sütőtök
- 2 szál sárgarépa
- 10 dkg cukkini
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 dl kókusztejszín
- 1 marék pirított tökmag
- 1 evőkanál apróra vágott snidling
- frissen őrölt Fűszerész Gourmet tarka bors
- só
Elkészítés
A megmosott és meghámozott sütőtököt, sárgarépát és cukkinit felkockázzuk.
A fokhagymát meghámozzuk.
Magas falú fazékban a kókuszolajat felmelegítjük, és körülbelül 2 percig megfuttatjuk
rajta a zöldségeket.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket.
Sóval, szerecsendióval fűszerezzük, és közepes lángon puhára főzzük.
A tűzről levéve botmixerrel óvatosan összeturmixoljuk a levest.
Ízlés szerint fűszerezzük még, ha szükséges.
Tálaláskor a leves tetejére kanalazunk egy-egy kanálnyi kókusztejszínt, és megszórjuk pirított tökmaggal, snidlinggel és tarka borssal.