Tápióka puding almás szilva kompóttal

Ez a krémes, kókusztejes tápióka puding nemcsak hogy pillanatok alatt elkészíthető, de egészséges és igazán finom desszert is. A tápióka fantasztikus, gluténmentes alapanyag, és a tápióka gyöngyökből sűrű, igazi házi puding készíthető. Tápiókagyöngyből érdemes az apróbb szeműt venni, mert gyorsabban megfő, és biztosan nem maradnak a pudingban kemény darabok.



Hozzávalók 4 személyre

A pudinghoz:

  • 6 dkg tápiókagyöngy
  • 4,75 dl kókusztejszín
  • 7 dkg rizsszirup vagy eritrit
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma

A gyümölcsös öntethez:

  • 1 alma
  • 5 szem szilva
  • 5 szem szeder (opcionális)
  • 25 ml víz
  • 1 csipet fahéj
  • 1 teáskanál rizsszirup vagy eritrit
  • 1 teáskanál tápiókaliszt

Elkészités

Tapadásmentes lábosban összekeverjük a tápiókagyöngyöt a kókusztejszínnel.

30 percet állni hagyjuk.

Hozzákeverjük a rizsszirupot, és kis lángon, gyakori kevergetés mellett addig főzzük, míg a gyöngyök átlátszóak lesznek és a puding
besűrűsödik. A főzési idő a gyöngyök nagyságától függően kb. 15-20 perc.

Levesszük a pudingot a tűzről, belekeverjük a vaníliaaromát, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Meghámozzuk és felkockázzuk az almát, a szilvát felszeleteljük, és a szederrel együtt lábosba tesszük.

Hozzákeverjük a vizet, a fahéjat és a rizsszirupot, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.

Amikor már az alma megpuhult, apránként beleszórjuk a tápiókalisztet, és csomómentesre keverjük.

Folyamatosan kevergetve addig hagyjuk főni, amíg az öntet kellően besűrűsödik.

Ha a puding és az öntet is kihűlt, először a tápiókapudingot poharakba öntjük – a pohár kétharmadáig –, majd a tetejére
kanalazzuk a szilvás gyümölcspürét.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s