Avokádós quinoa saláta kesudióval

Ez a gyorsan és könnyen elkészíthető Avokádós quinoa saláta nemcsak, hogy szuper egészséges, de tökéletes akár köretként, akár egy könnyű vacsoraként, vagy akár kerti grillezésekhez.

Pillanatok alatt összedobható, főleg ha lapul a hűtőben egy kis főtt quinoa. Ez a saláta friss és könnyed, mégis megtölti a hasadat, köszönhetően a quinoa magas fehérjetartalmának és az avokádóban található egészséges növényi zsíroknak. Ráadásul a quinoa az úgynevezett lassú felszívódású szénhidrátok csoportjába tartozik, amik lassan kerülnek a véráramba, így gátolják a túlevést és a hízást.

Hozzávalók:

A salátához:

  • 65 g quinoa
  • 200 g vegyes salátalevél csíkokra vágva (pl. rukkola, jégsaláta, római és radicchio saláta)
  • 12-14 szem koktélparadicsom kettévágva
  • 1 érett avokádó meghámozva és felkockázva
  • 1 marék kesudió apróra vágva
  • 1 ek szezámmag
  • Só és chili fűszer ízlés szerint

Az öntethez:

  • 60 ml oliva olaj
  • 4 ek frissen facsart citromlé
  • 2 csipet fokhagyma por
  • 2 csipet oregano
  • Só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A quinoát egy szűrőben átmossuk, és feltesszük főni kétszeres vízmennyiséggel. Körübelül 10-15 perc alatt közepes lángon, puhára főzzük. Ha elkészült a quinoa fontos, hogy hagyjuk hűlni.
  2. Ha kihűlt egy nagyobb salátás tálban óvatosan forgassuk össze a quinoát, a salátaleveleket, a paradicsomot, az avokádót és a kesudiót.
  3. Egy csészében vagy pohárban jól keverjük össze az öntet hozzávalóit majd öntsük a salátára és forgassuk át mégegyszer.
  4. Ha szükséges fűszerezzük még ízlés szerint oregánval, chilivel és sóval. Tálaláskor pedig szórjuk meg a tetejét kesudióval.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s