Ez a gyorsan és könnyen elkészíthető Avokádós quinoa saláta nemcsak, hogy szuper egészséges, de tökéletes akár köretként, akár egy könnyű vacsoraként, vagy akár kerti grillezésekhez.
Pillanatok alatt összedobható, főleg ha lapul a hűtőben egy kis főtt quinoa. Ez a saláta friss és könnyed, mégis megtölti a hasadat, köszönhetően a quinoa magas fehérjetartalmának és az avokádóban található egészséges növényi zsíroknak. Ráadásul a quinoa az úgynevezett lassú felszívódású szénhidrátok csoportjába tartozik, amik lassan kerülnek a véráramba, így gátolják a túlevést és a hízást.

Hozzávalók:
A salátához:
- 65 g quinoa
- 200 g vegyes salátalevél csíkokra vágva (pl. rukkola, jégsaláta, római és radicchio saláta)
- 12-14 szem koktélparadicsom kettévágva
- 1 érett avokádó meghámozva és felkockázva
- 1 marék kesudió apróra vágva
- 1 ek szezámmag
- Só és chili fűszer ízlés szerint
Az öntethez:
- 60 ml oliva olaj
- 4 ek frissen facsart citromlé
- 2 csipet fokhagyma por
- 2 csipet oregano
- Só ízlés szerint
Elkészítés:
- A quinoát egy szűrőben átmossuk, és feltesszük főni kétszeres vízmennyiséggel. Körübelül 10-15 perc alatt közepes lángon, puhára főzzük. Ha elkészült a quinoa fontos, hogy hagyjuk hűlni.
- Ha kihűlt egy nagyobb salátás tálban óvatosan forgassuk össze a quinoát, a salátaleveleket, a paradicsomot, az avokádót és a kesudiót.
- Egy csészében vagy pohárban jól keverjük össze az öntet hozzávalóit majd öntsük a salátára és forgassuk át mégegyszer.
- Ha szükséges fűszerezzük még ízlés szerint oregánval, chilivel és sóval. Tálaláskor pedig szórjuk meg a tetejét kesudióval.