Karamellszósz

Nem is gondolnád, de nagyon egyszerű dolog otthon is karamellszószt készíteni. Sőt, sokkal finomabb, egészségesebb, és selymesebb szósz lesz a végeredmény, mint a bolti. Bármilyen sütit vagy fagyit még magasabb szintre emel, a bolti fagyikon pedig jelentős mértékben javít. Csorgathatod akár friss gyümölcsökre, vagy kanalazgathatod önmagában is.



Hozzávalók

  • 10 dkg Meru kókuszvirágcukor
  • 4 evőkanál almalé (vízzel helyettesíthetjük)
  • 2 dl Delcoco kókusztejszín
  • 1 csipet só

Elkészítés

A kókuszvirágcukrot és az almalevet egy magasabb falú lábosba vagy tejforraló edénybe öntjük, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.

Hozzáadjuk a kókusztejszínt és a sót, és állandóan kevergetve, hogy le ne égjen, 15-20 percet főzzük, amíg a karamellszósz kellően besűrűsödik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s