Réteges granolás pohárkrém

Bár első pillantásra desszertnek tűnik, de egy kiadósabb reggeliként is megállja helyét ez a poharas finomság. Ráadásul csatos üvegben elkészítve még a suliba vagy a munkahelyre is magaddal viheted.

Glutén-, tej-, tojás-, szója- és finomított cukormentes!



TIPP! Ha reggelire szeretnéd elkanalazgatni ezt a mennyei finomságot, akkor érdemes a krémeket már előző este elkészíteni, így reggel 2-3 perc alatt össze tudod állítani a pohárkrémet.



Hozzávalók

2-3 főre

  • 4 dl kókuszkrém 
  • 2 evőkanál chiamag 
  • ½ tk útifűmaghéj 
  • 1 evőkanál rizsszirup vagy eritrit 
  • 2-3 tk mogyorókrém (tej- és cukormentes) 
  • 4 evőkanál gluténmentes granola vagy zabpehely 
  • 2 marék bogyós gyümölcs (pl. málna, szeder)

Elkészítés

Egy kancsóban összekeverjük a kókuszkrémet, a chiamagot, a rizsszirupot és az útifűmaghéjat.

Az így kapott chiamagos keverék 1/3-át átöntjük egy kisebb edénybe, és hozzákeverjük a mogyorókrémet.

Mindkét krémet állni hagyjuk minimum 2 órát a hűtőben, amíg a chiamagok kellően megduzzadnak.

A poharakba először a mogyorós krémet rétegezzük, granolát szórunk a tetejére, majd jöhet a fehér krém, és utána a következő réteg granola – mindaddig ismételve a rétegeket, amíg a pohár szépen megtelik.

A tetejét megszórjuk bogyós gyümölcsökkel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s