Vendégváró lazacos-tormakrémes falatok

Íme egy ínycsiklandó fogás, amivel biztos hogy leveszed a lábukról a vendégeket. Nemcsak hogy mutatós és könnyen elkészíthető, de még ráadásul őrülten egészséges is! Ünnepi alkalmakkor pedig előételként is tálalhatod.



Hozzávalók 4 főre

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 10 dkg füstölt lazac
  • a tormakrémhez:
  • 7 dkg ecetes torma
  • 1 dl Delcoco kókusztejszín
  • 5 dkg Barco kókuszolaj felolvasztva
  • 2 csipet útifűmaghéj
  • 1 csipet só
  • a díszítéshez:
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 1 kis csokor snidling
  • 1 teáskanál fekete szezámmag

Elkészítés

A tormakrém hozzávalóit összekeverjük, és hűtőbe rakjuk legalább 30 percig, hogy a krém kicsit megszilárduljon.

Eközben a kígyóuborkát felkarikázzuk, a füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk.

Az uborkakarikákat megkenjük tormakrémmel, és mindegyikre egy kis darab füstölt lazacot teszünk.

A falatokat kapribogyóval és snidlinggel díszítjük, végül fekete szezámmaggal szórjuk meg.

A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.

A hátteret megvásárolhatjátok a Fotókellékeknél.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s