Narancsos brownie – főzőbanánnal

Bár nem könnyű beszerezni a főzőbanánt, más néven plantaint, de abszolút megéri, mivel rengetegféle étel készíthető belőle és rendkívül egészséges. Ez a banán nyersen nem ehető, viszont hő hatására fogyaszthatóvá válik, és csipszként, köretként vagy akár desszertként is elkészíthetjük. Ebben a receptben egyaránt helyettesíti a lisztet és a tojást, sőt még a süti édes ízéhez is hozzájárul. Így ez a brownie nemcsak glutén- és tejmentes, de egyben mag-, cukor- és tojásmentes is.



Hozzávalók

4 személyre

  • 35 dkg érett főzőbanán (kb. 3 db, akkor jó, amikor már kissé bebarnul a héja) 
  • 1 dkg kókuszolaj felolvasztva 
  • 2,5 dkg kókuszvaj felolvasztva 
  • 2 dkg kakaópor 
  • 1,5 dkg darált lenmag 
  • 2 csipet szódabikarbóna 
  • 1 dkg kókuszliszt 
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj


Elkészítés

A megpucolt és felszeletel főzőbanánokat a kókuszolajjal és vajjal együtt egy késes aprító vagy botturmix segítségével pürésítjük.

Hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és csomómentesre keverjük a masszát.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 22 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk 10 percet pihenni.

Majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

A sütőből kivett brownie-t hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s