Diós keksz csoki darabokkal

Közelednek az ünnepek, és a nagy készűlődés közepette jó egy kicsit megpihenni és kényeztetni magunkat egy igazán finom, egészséges és puhán omlós kekszel. Ez a finomság tökéletes kiegészítője lehet a karácsonyi hangulatnak, megterített asztalnak, de ajándék kísérőként sem utolsó…

 A piruló dió és a csoki illat, ami a sütőből árad, minden illatosított gyertyánál finomabb- így nem csoda, hogy a család apraja-nagyja már sorba fog állni a konyhában, hogy mielőbb kaphasson ebből a mennyei kekszből.



 

Hozzávalók

  • 25 dkg darált dió
  • 12 dkg kókuszvirág cukor vagy édesítő
  • 1 dkg kókuszliszt
  • 4 dkg tápióka liszt
  • 1,5 dkg holland kakaópor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál Donum Terra dióolaj
  • 15-20 szem dió apróra vágva
  • 5 dkg étcsoki apróra vágva

Elkészítés

Egy tálba kimérjük és összekeverjük a darált diót, kókuszvirág cukrot, kókuszliszet, tápióka lisztet, holland kakaóport és a szódabikarbónát.

Egy másik edényben a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a dióolajat, majd hozzáöntjük a lisztkeveréket is.

Csomómentesre keverjük a tésztát, majd az étcsokit is beleforgatjuk a tésztába.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 3 centiméter távolságra evőkanálnyi halmokat rakunk, majd kicsit ellapítjuk őket.

Tetejüket megszórjuk dió darabokkal.

175°C fokra előmelegített sütűben körübelül 12 perc alatt kisütjük.

A sütési idő nagyban függ a kekszek nagyságától.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s