Csokis láva torta

Édesítsd meg a Valentin-napot ezzel a különleges finomsággal és varázsold át a konyhádat Paleonasi cukrászattá. Pillanatok alatt elkészíthető meglepetés, ami selymes, édes ízével mindenkit levesz a lábáról.


Ráadásul glutén-, tej- és tojásfehérje mentes is!!!


Elsőre azt gondolná az ember, hogy nehéz összerakni ezt az isteni finom édességet, de hidd el, ha az arányokat betartod és odafigyelsz a sütési időre, akkor gyerekjáték lesz az elkészítése.

Hozzávalók:

  • 10 g tápiókaliszt/keményítő
  • 25 g mandulaliszt (vagy darált mandula)
  • 3 csipet ütifűmaghéj
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 50 g kókuszolaj
  • 100 g + 4 kocka csokoládé (tej és cukormentes)
  • 90 g kókusztej
  • 3 tojás sárgája
  • 15 g kókuszvirág cukor (vagy más édesítő)
  • 50 g málna (kb. 12 db)

A ramekin formák kikenéséhez:

  • 2 ek kókuszolaj
  • 2 ek holland kakaópor

Elkészítés:

  1. Egy edénybe kimérjük és összekeverjük a tápiókalisztet, mandulalisztet, utifűmaghéjat, szódabikarbónát és a sót.
  2. Kancsóba vagy egy nagyobb pohárba öntjük a kókusztejet és jól elkeverjük a tojások sárgájával és a kókuszvirág cukorral.
  3. A kókuszolajat a csokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk, egyenletesen elkeverjük és hagyjuk 5 percet hűlni.
  4. Majd a felolvasztott csokoládéhoz öntjük a kókusztejes keveréket. Figyeljünk rá, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojássárgája kicsapódik.
  5. Keverjük hozzá a mandula lisztes keveréket is.
  6. Kenjük ki 4 db szufléforma belsejét egyenletesen kókuszolajjal és szórjuk meg kakaóporral.
  7. A formákat töltsük meg a csokis masszával, és a massza közepébe nyomkodjuk bele az 1-1 kocka csokit, a szélekre pedig a málna szemeket, úgy hogy a massza ellepje őket.
  8. A megtöltött formákat 2 órára tegyük a hűtőbe.
  9. A sütőt 200°C-ra melegítsük elő, a sütit tegyük a sütőbe és süssük 10-12 percen keresztül. A sütési idő nagyban függ a sütőforma nagyságától.

FONTOS, hogy sütés közben tartsd a szemedet a sütőn és vedd ki a formákat, amikor a massza közepe már nincs beesve. Ha hagyod felpúposodni, úgy túl fog sülni és a közepén nem lesz olyan folyós a csokoládé.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s